Strandrace Hoek van Holland-Den Helder

Op zondag 30 Oktober stonden Dean, Mick, en Tommy aan de start van de strandrace Hoek van Holland-Den Helder, een strandrace over een afstand van 135 kilometer.

De start was gepland om 7 uur s’ochtends, bij de start was er eerst een stuk mul zand van ongeveer 100 meter, dit zorgde ervoor dat de meesten moesten lopen, alleen de renners op voorste startrij konden fietsend doorkomen. Mick was goed vertrokken, hij zat mee in de eerste groep, net daarachter zat Dean en daarachter zat Tommy.

Dean kreeg al snel pech te verduren, na 20 km was hij betrokken bij een valpartij, en nog geen kilometer later lag hij er opnieuw bij, dit betekende jammer genoeg einde koers voor Dean.

Mick wist zich lang te handhaven in de voorste groep, maar het hoge tempo werd hem iets teveel en moest de groep loslaten.

Uiteindelijk werd er bij Camperduin op een moeilijk stuk met mul zand alles uit elkaar gereden in de groep van Mick. Hij zat nog goed mee, maar daarna kwam er nog een stuk mul zand, daar werd Mick opgehouden door een valpartij. Mick kon nog terugkeren bij een groepje voor hem, maar toen was de tank leeg. Mick werd uiteindelijk 78e

Tommy zat nog wat verder, maar reed desondanks geen slechte race, van de ongeveer 1000 starters werd hij 378e.

Mick Kemper, 1ste jaars junior