Ronde van de Lier, Nieuwelingen

Afgelopen dinsdag reed ik een criterium in De Lier, het was een mooi rondje met 4 goedlopende bochten. Met inrijden voelde mijn benen goed aan, alleen had ik veel last in me buik.

Door Tommy Rasch

Ik startte om 1 uur en ging als 2e door de eerste bocht. Maar daar kreeg je de wind vol tegen en belandde ik dus weer halverwege peloton. Na 5 km volle bak gereden te hebben begon ik steeds meer last van mijn buik te krijgen en zakte steeds verder naar achter. Na 20 km in het laatste wiel gereden te hebben was er een groepje van 4 man weggereden en later nog een groepje van 4 man. Die bleven goed doorrijden, en het peloton zou dus voor de 9e plaats gaan sprinten.

Met nog 10 km te gaan voelde ik me weer goed en reed ik naar voren, als 3e de laatste bocht uit gekomen. Toen kwam er nog 1 man overheen en werd ik uiteindelijk 14e.