Kleine omloop van de Veenkoloniën

Zaterdag 3 september reden Daan, Tim, Jens en ik (Tommy) de klassieker ‘’Kleine omloop van de Veenkoloniën’’. We moesten 2 ronden van 41,5 km rijden wat een totaal van 83 km maakte.

Door Tommy Rasch

Met inrijden merkte we al dat er een stevige wind stond en dat alles open was, het zou dus een klassieker worden waar de wind een grote rol speelde. Toen wij om 10 uur van start gingen zaten Daan, Tim en Jens ongeveer in het midden van het peloton. Ik stond op de eerste rij en zat in de 1,5 km lange neutralisatie op een mooie plek achter de jury wagen.

Toen het start schot gegeven was ging het meteen al hard. In de eerste bocht was er een valpartij in het midden van het peloton, hierdoor moesten Daan en Tim in de remmen. Op het stuk na die bocht ging het meteen op de kant. Er werden al groepjes gevormd. Ik zat mooi in de eerste groep, Jens in de tweede en Daan en Tim in de derde. Na 10 km brak de eerste groep. Ik probeerde nog naar voren te rijden maar dat lukte niet, ik zat nu dus in de 2e groep. Nadat er goed werd samengewerkt kwamen we bijna terug, maar toen was iedereen kapot en werd het gat weer steeds groter.

De eerste groep was inmiddels weer in 2-en gedeeld, dit betekende dus dat ik in het peloton (3e groep) zat. Vlak voor dat we de eerste ronde gereden hadden, werden Daan en Tim uit koers gehaald door een te grote achterstand. Jens reed hier in de laatste groep ( de 4e groep ). Na veel waaier gereden te hebben gebeurde er de 2e ronde eigenlijk helemaal niks. Bij het bordje voor de laatste 4km werd jens uit koers gehaald. Hier ging ik de finale in en ging met mijn groep van 32 man, en ik ging hier sprinten voor de 43e plek. In de laatste km ging iedereen al hard rijden, ik hield me rustig en bleef lekker uit de wind zitten. Misschien niet de beste beslissing, want ik raakte ingesloten. Maar in de laatste 300 meter zag ik een klein gaatje waar ik doorheen dook. Ik ging de sprint aan en won hem.

Ik vond het een zeer mooie wedstrijd met een mooi einde. Van de 125 starters waren er 75 uit rijders. Ik werd 43e.