Junioren

Toen Dick Lof op zo maar een donderdagavond vrij onverwachts zijn plannen bekend maakte bij mij als voorzitter, dacht ik een moment geweldig maar vlak daarna, wat moet een juniorenteam bij Viking-Waterland? Naarmate de avond vorderde, was ik en niet veel later ook mijn medebestuurders er van overtuigd dat de combinatie junioren en Viking-Waterland zou gaan werken.

 

Viking-Waterland, zoals de naam wellicht al doet vermoeden, is een club ontstaan uit een fusie tussen de PWV Viking en WV Waterland in 1993.

We moeten bijna 40 terug in de archieven van beide verenigingen om iets te vinden over de junioren. Het was in 1973 dat WV Waterland het Nederlands kampioenschap voor clubs behaalde in de categorie Nieuwelingen. In die tijd renners van 16 en 17 jaar. Als we toch de inmiddels vergeelde krantenknipsels doornemen, stuiten we op bekende wielernamen uit het verleden. Olympische kampioene Monique Knol sloot haar carrière af in de kleuren van Viking-Waterland.

Meervoudig Nederlands kampioen op baan en Olympische deelnemer Thierry Détant startte zijn carrière bij PWV Viking. Maar ook een foto van een ploegleider in spé Dick Lof toen al een kop groter dan de man naast hem op het podium Michael Boogerd. De laatste jaren wordt er nog steeds succes geboekt in categorieën die de massa wellicht minder aanspreken. Toch gaat er de laatste jaren geen Noord-Hollands kampioenschap voorbij zonder dat een renner van Viking-Waterland op het hoogste trede staat.

Die traditie voortzetten lijkt mij één van de mooie doelstellingen voor onze junioren ploeg.

 

Namens bestuur,
Heel veel succes.

René Nat
Voorzitter