Jeugdtour Assen Nieuwelingen

Etappe 1, Proloog.

Door Tommy Rasch

Voor vandaag stond er een proloog op het schema. Het was proloog van 1,3 km. De eerste bocht was gelijk een gevaarlijke bocht, je ging namelijk van asfalt naar natte klinkers en je draaide bijna volledig terug. Hierdoor waren er veel valpartijen. Daarna kreeg je een redelijk lang stuk, 2 bochten volgde. We hebben allemaal wel goed gereden.

Met een 117e plek voor Daan met 1 min. 58, een 100e plek voor Jens met 1 min. 54, een 44e plek voor Tommy met 1 min. 50 en een 29e plek voor Tim met 1 min. 49.

 

Etappe 2, Criterium.

Voor vandaag stond er een criterium op het programma. Het werd verreden over 40 km. Het was een korte maar zeer intensieve koers. Het peloton van zo’n 150 man bleef redelijk bij elkaar met een kopgroep van 5. Wij hadden 3 man in het peloton en één man op achterstand.

We hebben allemaal goed gereden met een 122e plek voor Daan, een 94e plek voor Jens, een 77e plek voor Tim en een 63e plek voor Tommy.

 

Etappe 3, Klassieker.

Op woensdag stond voor ons een wedstrijd van 82 km op het programma, met 2 kasseien stroken. Maar omdat 1 kasseien strook te heftig was, werd de wedstrijd ingekort met 5 km. Na allemaal redelijk van voren gestart te zijn, begonnen we aan de wedstrijd. Aan het begin was er een grote valpartij waardoor de wedstrijd 10 minuten geneutraliseerd werd. Na de neutralisatie werd er weer vol gereden, door de wind en harde regen ontstonden er groepjes. assen_03Ik (tommy) reed goed voorin en zat daardoor dus ook in de kopgroep van 20 man, daarachter in de 2e groep Tim, en in de 4e groep Daan en Jens. Helaas werden Daan en Jens uit koers gehaald. Vlak voor de kasseien strook moest ik de kopgroep laten gaan, en belandde dus met Tim in de 2e groep. Na de gladde kasseien gehad te hebben brak ons groepje. Maar later kwam alles weer bij elkaar, ook de 3e groep sloot aan bij onze groep. Er was alleen nog een kopgroep van 15 man. In de finale samen met Tim goed van voren gebleven.

Tommy: 37e

Tim: 40e

 

Etappe 4, Tijdrit.

Donderdag reden we een tijdrit van 13km. Het weer was wisselvallig met een straffe wind kracht 4. Samen met Tommy op de Tacx in gereden. assen_02Daan moest als eerste, daarna Jens, toen Tommy en al laatste Tim. Daan finishte net voordat Tommy naar de start moest, dus kon  Daan nog wat nuttige info doorgeven. Toen Tommy en Tim reden begon het wat te regenen, maar de weg werd niet echt nat. Toen Tim finishte, dachten wij te horen dat hij onder 20min had gereden, maar later bleek helaas van niet.

Na afloop kregen we de tijden door: Tommy 94e met 20:32.65, Daan 95e met 20:33.17, Jens 108e met 20:51.98, Tim 124e met 21:34.61.

 

Etappe 5, Omloop kostvlies.

Om 11:25 stonden wij aan de start van de omloop van 50 km met 5 kasseien stroken erin verwerkt. Bij de start begon het heel hard te regenen, de kasseien waren dus heel glad. Daan en ik (tommy) stonden op de eerste rij, Jens op de 4e, en Tim halverwege het peloton. Na een korte neutralisatie gingen we van start. Na 5km was er een grote valpartij waar Tim en Daan bij lagen. Tim kon niet meer verder en wist meteen dat dit het einde van deze meerdaagse was. Daan kon nog wel verder maar had al een grote achterstand opgelopen. Door de valpartij was er een groepje weggereden met mij erbij. Deze reed hard door. Maar halverwege koers werd deze groep teruggepakt door het peloton. In dit peloton zaten Jens en ik in het midden. Door de vrij harde wind werden er steeds groepjes afgereden. Jens en ik konden er goed bij blijven. Tot de laatste 5 km, hier moest jens het peloton laten gaan en kwam dus op een lichte achterstand binnen.

Tommy: 49e

Jens: 70e

 

Etappe 6, Criterium Asserbos

De allerlaatste dag van de meerdaagse was aan gebroken, na een mooie week komt er komt er een einde aan jammer genoeg. Helaas zaten we niet met ze alle want dat pasten niet dus werd het in 2e gesplitst, 1 tot 75 in het algemeen klassement in de 2de groep en de andere 75 in de andere groep, het was een mooi rondje over de wielerbaan en dan de weg op door het bos terug naar de wielerbaan. Dat hield in dat Tim, Jens en Ik in de eerste groep zaten en Tommy in de 2e groep. Het was 8 uur s ’ochtend en de eerste groep ging van start bij de nieuwelingen met Jens en Daan. Helaas kon Tim niet mee koersen na de valpartij van de dag ervoor. Zoals elke dag hadden we loting, Jens stond ergens in het midden en ik (Daan) stond achteraan geloot en vlak erna begon de koers gelijk, er werd veel ingehaald en gelijk een valpartij maar de koers ging gewoon door ik kon in het bos wel naar voren komen. Twee rondes voor het einde hadden we een tussensprint en toen ging Jens onder uit, ze trokken het tempo gelijk door, de laatste twee rondes gebeurde er niks behalve dat er stevig door gereden werd.

Daarna kwam Tommy met de eerste 75 renners uit het klassement. Tommy reed een prima race en hield zeer goed stand in het midden van het peloton.

Tommy: 37e bij 2e groep.

Daan: 42e bij 1e groep.

 

Eindklassement:

Tommy: 45e

Jens: 105e

Daan: 106e

Tim uit klassement gehaald door niet starten laatste etappe door val.