GP Ploegentijdrit, Enkhuizen

Pieter Scheerens, Stijn Bankras, Jorn Buning, Dorus de Rijk, Mike Schoonderwoerd, en Yannick Detant stonden om half zes ’s middags klaar bij de bus om af te reizen naar Enkhuizen om deel te nemen aan de GP Ploegentijdrit voor de clubcompetitie 2016.

Door Yannick Détant

Een uniek parcours dit keer, ging het voorgaande jaren nog over de dijk Medemblik- Den Oever en weer terug, dit jaar was de hele dijk Enkhuizen- Lelystad afgezet om over de hoofdweg de ploegentijdrit te kunnen rijden.
Voor 19.00 uur moest de oversteek gemaakt zijn vanaf Enkhuizen daarna ging de dijk dicht voor de rest van de avond. Op Bataviadorp was de inschrijving en opstelling gepland en daar werd de bus geparkeerd om de tent op te zetten de Tacx’n uit te laden en de voorbereiding te starten zodat de mannen om 21.23.30 uur van start konden gaan voor hun 32 km ploegentijdrit.

Gekleed in de snelpakken dit keer van Monkey-Town stonden de mannen warm gedraaid aan de start. met een windkracht 5 uit het westen beloofde het een zware opgave te worden, eerst een klein stukje zijwind, dan een aantal kilometers de wind schuin in de rug waar de mannen op een gegeven moment de 65 km per uur haalde, om daarna schuin de wind op de kant te krijgen en het laatste stuk met tegenwind te finishen.
Door de iets te harde start en de snelheid moesten er halverwege (na 16 km) 2 renners de groep laten gaan, de andere vier konden het tempo mooi hoog houden ondanks de stevige wind, waarna ze in 35 minuten 56 sec en 47 honderste met een gemiddelde van 53.42 km per uur de finish passeerde en een top 10 notering binnensleepte.

Klasse mannen, goed getraind de afgelopen weken in de Schermer en de groep reed een goeie technische ploegentijdrit.